Zolang je hart goed functioneert, en je het hart dus ook niet voelt, is er niets aan de hand. Maar wanneer je ineens te maken krijgt met pijn op de borst of ritme veranderingen, dan voelt dat direct heel anders. Je vertrouwde gevoel is even weg, twijfels komen naar boven, momenten van een beangstigend gevoel en onzekerheden kunnen de kop op steken.

Wanneer dit vaker optreed of je het niet vertrouwd, ga je terecht naar de huisarts of naar een specialist in het ziekenhuis. Door het vertellen van uw klachten ( anamnese), het meten van de bloeddruk, soms gevolgd door bloedonderzoek en/of een hartfilmpje ( ECG ) kan de arts een werkdiagnose stellen en daarop een therapie starten. Indien nodig zullen er medicijnen voorgeschreven worden. Soms is aanvullend onderzoek nodig. Het beantwoorden van uw vragen en het geven van uitleg is daar een onderdeel van. Het kan zijn dat er na het ondergaan van allerlei onderzoeken en bezoek aan de arts nog vragen blijven, vragen die opkomen wanneer u weer thuis bent en rustig alles voor uzelf weer op een rijtje probeert te krijgen. Vragen waarvan u denkt : “moet ik daar de dokter voor lastig vallen, die is al zo druk”, nieuwe vragen die nu opkomen, maar uw afspraak met de dokter is pas over een bepaalde tijd. of uit interesse over hoe uw hart functioneert, hoe alles werkt, waarom er klachten kunnen ontstaan, en hoe die te vermijden. Ook kunnen we ingaan op vragen over het medicijngebruik, hoe moet je ze gebruiken zodat ze optimaal hun werk doen.

Voor al dat soort vragen sta ik tot uw beschikking.

U krijgt uitleg tijdens een persoonlijk gesprek, waarbij er ruimschoots de tijd wordt genomen, en de informatie helder gegeven wordt. Dit mag in uw vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld bij u thuis. De informatie die u ontvangt neemt u beter op wanneer u ontspannen bent en in een, voor u, veilige omgeving bent. Ook uw partner of directe omgeving heeft baat bij een goede uitleg. Ook voor hen speelt de onzekerheid.

Mijn werkwijze is een individuele benadering van de vragen, waarbij er richtingen worden gegeven naar een mogelijke oplossing. Samen met u.

Natuurlijk is er overleg mogelijk met uw huisarts en/of specialist. Maar alleen met uw toestemming.